We hebben een stel geweldige kampioenen! Erwin l’Ami speelde een fantastisch Nederlands Kampioenschap – zijn beste in meer dan twintig jaar. Na zijn 6 uit 6 start – drie matches gewonnen met een clean sweep – hield hij even in met twee remises tegen Robby Kevlishvili. Vandaag was de puntendeling al na een kwartiertje een feit. In de direct daaropvolgende rapid-barrage sloeg Erwin toe met 2-0. Makkelijk was het niet geweest, want in de eerste rapidpartij had hij lange tijd onder druk gestaan. Via een goedgemikte counter draaide hij de partij echter om. In de return probeerde Robby het met het Koningsindisch, maar daar wist Erwin goed raad mee en hij won overtuigend.

Anne Haast vocht in de finalematch voor haar laatste kans vandaag. Ze viel aan tegen de Siciliaan van Machteld van Foreest, maar in de tijdnoodfase bleef de 15-jarige prima overeind en ze hield uiteindelijk een pluspion over in het eindspel. Ondanks taaie tegenstand van Anne kon ze de partij niet meer redden. Daarmee hebben we met Machteld van Foreest de jongste Nederlands Schaakkampioene ooit. Eline Roebers,  werd via een slotzege op Maaike Keetman tweede. Robin Duson verloor vandaag de tweede matchpartij van Anna-Maja Kazarian, maar beiden zagen af van een tiebreak en omdat Robin in de eerste vijf partijen meer punten had gehaald (2 tegen Anna-Maja 1½) werd zij vijfde.

In het Open toernooi werd een andere 15-jarige eerste: jeugdwereldkampioen Pranav Anand uit India. Hij kwam bovendrijven na een negen ronden durende nek-aan-nekrace met de Duitse grootmeester Hagen Poetsch. Beiden gingen met evenveel punten de slotronde in, maar Poetsch kwam daarin niet verder dan remise tegen Rick Lahaye, terwijl Anand Valentin Buckels versloeg. Zo eindigde Anand op 7½ uit 9 en Poetsch op 7. Beste Nederlanders waren hier een viertal dat met 6 punten gebroederlijk op de derde plaats eindigde: Rick Lahaye, Nico Zwirs, Arthur de Winter (14) en Ruud van Meegen.

In de open B-groep mochten maar liefst zes man zich tot kampioen kronen. Dat zijn Rhys Arnold, Alan Bakija, Sven Broersma, Jurriaan Boeren, Lucas Gortemaker en Rafael Goudriaan. Zij behaalden allen 6,5 punten uit 9 ronden.

In de C-groep waren er vier winnaars, ook allen met 6,5 uit 9. Henry Groeneveld, Liel Levitan, Ghilon Etienne en Boudewijn Hoogeboom mogen zich de sterkste noemen in deze ratinggroep tot 1700.

De hoogste Compactgroep werd gewonnen door Mees van Osch met 4½ punt uit 5 partijen.  Local hero Hendrik de Groot, die in de schaakvariant Bughouse tot de wereldtop behoort, werd met 4 punten tweede, samen met FM Luuk Baselmans.  

Compact B werd gewonnen door Yannic Husers met 4,5 uit 5. Gedeeld tweede met 4 punten werden Nanne van Foreest, Klaas Dijkhuizen en Sandro Sweet.

In Compact C moesten vijf mensen de kluif delen. Ralf van den Burg, Luuk Hoogeveen, Jan-Geert Meulenkolk, Jungbin Lee en Lukas Kingma eindigden allen op vier punten.

Jane Kempenaar mocht zich tot koningin kronen van de Compact D-groep. Zij behaalde 4,5 punten en bleef een half puntje uit het vizier van Evan de Wit, Jura Bruinsma, Raymond Hof en Leonard in ’t Veen.