In de finale van het NK Vrouwen heeft Machteld van Foreest een voorsprong genomen via een gedegen overwinning op Anne Haast. Haast kreeg na haar nogal provocerende openingsspel een passieve stelling en offerde een kwaliteit om actiever te kunnen worden. Dat laatste lukte zeker, maar de materiële achterstand was toch te groot om de partij te kunnen redden.

Bij de mannen gaf Erwin l’Ami zijn eerste halfje van het toernooi af. Tegen Robby Kevlishvili probeerde hij het weer met kleine middelen, maar Kevlishvili verdedigde keurig tot ver in het toreneindspel en kwam nergens echt in gevaar: remise.

Bij de overige vrouwenpartijen ging Maaike Keetman in de strijd om de derde plaats snel ten onder tegen Eline Roebers door een fout vlak na de opening. Het gevecht om de vijfde plaats nam de meeste tijd in beslag. Robin Duson won met een verre vrijpion een stuk tegen Anna-Maja Kazarian, maar daarna bleef laatstgenoemde uiterst hardnekkig verdedigen. Of het overal gewonnen was voor Duson is nog steeds een raadsel, maar nadat Kazarian haar laatste pion verloor en de witte pion niet terug kon veroveren was het toch nog relatief snel afgelopen.

In de A-groep hadden de Nederlanders een tamelijk succesvolle dag. Nick Maatman hield koploper Hagen Poetsch op remise, waardoor Pranav Anand de Duitser weer kon bijhalen. De Indiër Anand won zelf nadat een kwaliteitsoffer van Stefan Macak niet het juiste effect sorteerde. Rick Lahaye, deze zomer Open Nederlands Kampioen geworden, versloeg met zwart grootmeester Alexander Kovchan in een dynamische partij. Hij heeft nu een punt achterstand op de twee koplopers, evenals Nico Zwirs, die vandaag de Amerikaanse Ellen Wang versloeg, en de Duitser Valentin Buckels die Tim Grutter de baas bleef. In de subtop eindigde het Friese onderonsje tussen Amir Nicolai en Migchiel de Jong in een overwinning voor Nicolai.