Het Schaakfestival Groningen kent een traditie van matches tussen Jong en Oud; ook dit jaar zal er weer een clash tussen generaties plaatsvinden. De alom bekende studiecomponist en Internationaal Meester Yochanan Afek zal het in een rapid-match opnemen tegen Groninger talent Jonas Hilwerda. De match zal plaatsvinden op 21 en 22 december en bestaat uit 4 partijen van 45 minuten per persoon. Op 23 december zal er een trainingssessie plaatsvinden met Afek en Jonas.

undefinedundefined

Yochanan was recent succesvol in toernooien in Tiberias en Haarlem en lijkt dus in uitstekende vorm te verkeren, en dat is maar goed ook. Jonas heeft dit jaar in competitiewedstrijden en toernooien laten zien dat rating voor hem geen obstakel is als hij in goeden doen is. Zo won hij in het Noteboomtoernooi in Leiden nog van een ander groot Nederlands Talent: Hing Ting Lai. Dat beide spelers van een agressieve partijaanpak houden belooft veel goeds voor het publiek!

Recent gaf Jonas een interview aan het Dagblad van het Noorden ter gelegenheid van het 145-jarig bestaan van zijn schaakvereniging Staunton. Dat artikel is hier te lezen.