De data van de komende editie van het Chess Festival Groningen zijn bekend! Traditioneel wordt dit toernooi - met haar lange, boeiende historie - gehouden rondom kerst, en dit jaar is daarop geen uitzondering. De organisatie heeft ervoor gekozen het toernooi plaats te laten vinden van zaterdag 22 december tot en met zondag 30 december. Zoals gebruikelijk is de eerste kerstdag, dinsdag 25 december, een vrije dag. Het Open Toernooi bestaat uit 9 ronden Zwitsers.

De A-groep bestaat ook dit jaar uit sterke grootmeesters uit binnen- en buitenland, alsmede IM's, FM's, normjagers en ambitieuze clubschakers. De B-groep biedt plek aan een ieder die wellicht niet tegen de grootmeesters is opgewassen, maar wel 9 ronden competitief wil schaken. Daarnaast kunt u er, zoals u van ons gewend bent, ook voor kiezen alleen voor óf na kerst te schaken, in de zogenoemde Vierkamp of Compact Groep. Op zondag 23 december vinden twee ronden plaats op één dag. Over de precieze invulling van de extra festiviteiten, zoals de deelnemers aan de jaarlijkse match (University Challenge) en het Studententoernooi, volgt nadere informatie op onze website, Facebook en Twitter.

De inschrijving opent binnen afzienbare tijd, maar uw agenda kunt u alvast trekken. We hopen u te zien rondom de kerst in Groningen!

Koen Lambrechts, Toernooidirecteur Schaakfestival Groningen